Na een ”eerste leven” als accountant tracht ik een carrière op te bouwen als selfmade artiest van moderne schilderkunst.
Het strakke stramien en keurslijf van de cijfertjes heb ik ver van mij afgegooid en heb mij volledig ondergedompeld in de wereld van het abstracte en dit zonder enige beperking van vorm, kleurgebruik,traditie of conventioneel schildersmateriaal.
Eerst schoorvoetend en nu vastberaden na mijn eerste solotentoonstelling dewelke een overrompeld succes kende.
Ondertussen heb ik via gerenommeerde Amerikaanse en Britse webshops (Galeries) verschillende werken in USA en Groot Britannie  en Australie verkocht.

Sommige hedendaagse kunstenaars inspireren mij zoals Eelco Maan, Gerhard Richter en andere Jan Van Oort.
Ik tracht middels een groot en bont kleurenpalet mijn gevoelens uit te drukken volgens een spontane opborrelende drive.
Soms verloopt het schilderen volgens een bepaald stramien dat ik vooropgesteld had en dat vervolgens dan al schilderend toch weer gans of gedeeltelijk afwijkt van datgene wat ik dacht te gaan creëren.

Het eindresultaat is voor mij ook telkenmale een verrassing, het is  ook één van de moeilijkste aspecten van abstract schilderen:wanneer stoppen, wanneer is het af?

Ook de natuur in al zijn vormen beïnvloedt dikwijls mijn werken. Om structuur te brengen op het doek gebruik ik mixed media zoals zand, steentjes, hout, aluminium. Ik gebruik zelden borstels om te schilderen maar eerder sponsen, paletmes, en ander niet conventioneel materiaal dat ik maar kan aanwenden..Alluminium is ook een materiaal dat ik graag verwerk in mijn werken.
Het ontstaan van een schilderij is telkens een “gevecht”tussen mij en het witte maagdelijke canvas wachtend op mijn eerste verfstreep.
Het is steeds spannend om te ontdekken wat mijn intuïtie mij zal laten toveren op het doek: zal het aan mijn verwachtingen voldoen, zullen de kleuren harmoniëren, zal de structuur kloppen…
Soms verlies ik een veldslag met mijn doek maar ik geef niet op en herbegin de strijd met een andere invalshoek en met vernieuwde inspiratie tot ik de oorlog heb gewonnen …..
Dit gevoel, dit spel met kleuren,dit alles geeft mij een ongelooflijke voldoening en trekt mij opnieuw onweerstaanbaar naar een nieuw blanco doek voor een volgende uitdaging en een sprong in het onbekende.

 

Karel aan het werk in zijn atelier  Foto’s eerste tentoonstelling 15 dec 2014 in Tremelo.

 

 

          

Voorbije evenementen

jan 2017 Kunstkring Tremelo, tweede solo tentoonstelling.               °Eerste Verkoop in Australie

2016 :Artfinder London/Newyork status “featured artist”

2016 :Saatchi ARt Los Angeles USA” featured” in een collectie

mei 2014 Kunstkring Tremelo deelname WAK en Kunstroute Tremelo

dec. 2014 Kunstkring Tremelo eerste solo tentoonstelling.                °Eerste Verkoop in Los Angeles

 

Karel in het nieuws.

Artikel in het Nieuwsblad 16 jan 2017

Artikel in HLN ‘leren schilderen met You Tube